De docent

Esther de Wind

Wat meer over mij: Ik ben gediplomeerd docent Dansexpressie, Hatha Yoga en leerkracht Basisonderwijs. Ik geef nu bijna 20 jaar les. In beweging zijn is voor mij de kern van wat ik doe. Als je beweegt gaat het leven in meerdere lagen stromen. In mijn lessen neem ik je graag mee in die stroom, wat soms lekker hard werken betekent, maar ook totale overgave aan ontspanning. Ik kijk naar wat er nodig is en probeer mensen te motiveren naar hun eigen lichaam te luisteren. Mijn motto is dan ook: Versterk je lichaam, ontspan je hoofd en open je hart!

Het dansen en het juf zijn bracht mij op vele scholen door het hele land, ik ontwikkelde creatieve dansprojecten en yogalessen, ook voor speciale doelgroepen. In Amsterdam was ik artistiek leider van een eigen dansgroep en speelde ik in ZieZus eigenZinnig theater. Als uitvoerend danser en speler heb ik genoten van het podium, maar uiteindelijk lag mijn hart bij het lesgeven.

Nu, nadat ik van Amsterdam naar Doorn verhuisd ben en twee prachtkinderen verder, ontwikkel ik mij in het lesgeven op Vrije Scholen en combineer ik dit met dans- en yogaprojecten op scholen geven en met mijn reguliere Yogalessen in Doorn. Het in beweging brengen, zowel fysiek als in diepere lagen, straalt in al mijn lessen door. Ik hoop ook jou in mijn enthousiasme mee te mogen nemen.

C.V.

Mijn CV is in de update momenteel.

Referenties

Henk Bons (adjunct directeur, voorzitter Commissie van Begeleiding SBO de Prinsenhof, Apeldoorn.)

In de afgelopen maanden oktober t/m februari heeft Esther de Wind met veel enthousiasme en kwaliteiten workshops en lessenseries aan onze 20 groepen op de SBO verzorgd. Veel kinderen hebben genoten van haar lessen, zijn vrijer geworden in het durven expressief bewegen en hebben leren ontspannen.
Daarnaast was Esther een uitstekend voorbeeld van een gedreven docente die heel goed afstemt op de kinderen; hun talenten, mogelijkheden en ondersteuningsbehoeften. Haar directe manier van omgaan met de kinderen, preventief handelen en op maat inhoudelijk afstemmen is een voorbeeld voor de leerkrachten. Ze is sterk in de organisatie, planning, voorbereiding en samenwerking met teamleden en directie.
Op dit moment hebben wij geen zicht op formatieruimte of andere budgettaire mogelijkheden. Maar, zowel voor de inhoud van haar lessen als voor de competenties van Esther als docente, zou ze een aanwinst zijn voor onze school en zeker een meerwaarde hebben voor onze kinderen.

Jill (yogastudente, Amsterdam)

I spent 6 months living in Amsterdam in 2008. During that time I went to Esther's yoga class at White Cloud Studio every Wednesday evening. It was always the highlight of my week! As a lawyer at an international law firm I lead a very pressurised, intense lifestyle often with little time for myself. Esther begins her yoga class with a short meditation which really made me stop and clear my head before getting down to the excellent yoga exercises and routines. I had done yoga before in London and Paris but the type of yoga Esther teaches is very different and therefore whilst good for beginners it is also challenging for more advanced yogis. I would definitely (and indeed have) recommend Esther's classes to anyone looking for an excellent yoga class in Amsterdam. Esther is an excellent teacher, very approachable, fluent in English (which was very important to me) and also extremely enthusiastic. I was really sad to say goodbye to both Esther and her classes when I left Amsterdam.

Hans Labots (directeur) en Mariska Buys (cultuurcoördinator), SBO Sint Paulusschool, Amsterdam

Esther Borst geeft haar danscursus op zeer enthousiasmerende en inspirerende wijze, waardoor er heel veel positieve energie bij alle leerlingen ontstaat en plezier bij iedereen overheerst. Leerlingen worden op een duidelijke en persoonlijke wijze “aan de hand” genomen om hun talenten en gevoelens te ontdekken.
Esther werkt op een zeer prettige wijze samen met de teamleden, waarbij ook opvalt dat zij snel en deskundig in staat is groepen, leerlingen en situaties op de juiste wijze in te schatten en zo nodig te analyseren.

Lenneke Mietes (danseres, choreograaf)

Esther is een meesteres in het creëren van een veilige en positieve
werksfeer binnen de repetities. Haar inzicht verschaft een magische tijd en
ruimte waarin men zich, zonder enige vrees, met ziel en zaligheid kan
overgeven aan de creativiteit.

Leerkrachten van De Prinsenhof, Apeldoorn

“Esther ik doe het je niet na, vond het een goede aanvulling op ons bewegingsonderwijs/creatieve vakken! Graag een vervolg!”
“Ik was positief verrast door een aantal kinderen. Ze voelden zich veilig." 
"De groep popelde elke keer weer om de les te volgen. Beide groepen kwamen op hun eigen manier goed uit de verf. Ook voelden Z-kinderen zich meer op hun gemak, ze hadden hun eigen rustige ruimte. In de klas sneeuwen deze kinderen jammer genoeg nog wel eens onder. Ik vond het mooi om te zien hoe jij naar kinderen kijkt en ze ook zo benadert. Met veel respect, positief en toch heel duidelijk. Zelfs D. die soms bijna stil stond, ging steeds meer mee doen.”