Yogalessen

Over de les

Gegevens van de lessen (scroll verder)

Lokatie Kerklaan 16 te Doorn, in het Rode Kruis gebouw
Dag meer info in 2017
Tijd meer info in 2017
Data meer info in 2017
Kosten Eerste termijn: €103,50
proefles €5,-
Rekeningnummer: NL11 INGB 0688291937, op naam van E de Wind-Borst

Inschrijven

Je kunt je hier aanmelden voor een proefles
Wanneer je besluit de lessen te willen volgen betaal je voor een termijn. Het bedrag graag overmaken op bovenstaand rekening nummer aan het begin van het termijn. Later instappen is mogelijk, dan start het termijn bij je eerste les. Losse lessen zijn helaas niet meer mogelijk, omdat de les helemaal vol zit.

Lessen inhalen

In het geval van ziekte kan een gemiste les maximaal 2 keer per kwartaal worden ingehaald bij mijn collega Anne van Helwegen op dinsdag of donderdag avond. Neem hiervoor contact op met annehelwegen@permac.nl.
Dit wel graag even aan mij melden.

Voorwaarden

Wanneer je niet in goede gezondheid verkeert, moet je dit bij mij aangeven. Ik houd hier in de les rekening mee. Je bent echter zelf verantwoordelijk voor het aangeven van je grenzen en voor de gevolgen van het overschrijden hiervan.

Let op: Bij blessures of ziekte halverwege een termijn wordt  (behalve bij extreme gevallen) geld niet geretourneerd. Dat geldt ook voor het op vakantie gaan buiten de schoolvakanties om.

Over de inhoud

Wat voor een soort yoga les is dit

Mijn Yoga lessen geven je: een sterk lichaam, een rustig hoofd en een open hart. Hierdoor ga je meer harmonie ervaren in alles dat op je pad komt. 

De basis van mijn lessen is Hatha yoga. Een vorm van yoga waar de krachtige zon (ha) en de rustige maan (tha) met elkaar verbonden zijn. De balans tussen het dynamisch werken met het fysieke lichaam en het tot rust brengen van de geest is een van de belangrijkste elementen in mijn lessen.
Ik neem de tijd een houding goed uit te leggen, maar zorg ook voor flow momenten in de les. Ik corrigeer als dit nodig is met altijd respect voor ieder's grenzen. De lessen hebben, afhankelijk van het thema, soms een rustig dan weer een dynamisch karakter.

Voor wie zijn deze lessen

Deze yogales is voor jou geschikt als je op een gezonde en bewuste manier met je lichaam om wilt gaan. Leer naar je lichaam te luisteren, bewaak je grenzen en vind de uitdaging in dat wat je nodig hebt. De lessen zijn geschikt voor zowel onervaren als ervaren mensen. Er wordt elke les genoeg mogelijkheden geboden om een stapje verder te gaan voor de uitdaging of een stapje terug te doen als het lichaam dit aangeeft. Wanneer je met fysieke klachten of bijzonderheden loopt, laat je dit van te voren weten. Dan kan ik hier rekening mee houden.

Yoga leerling Jill (Amsterdam 2007):

Esther begins her yoga class with a short meditation which really made me stop and clear my head before getting down to the excellent yoga exercises and routines. Esther is an excellent teacher, very approachable and also extremely enthusiastic.

workshops

LENTEWORKSHOP 'SILK BLOSSEM'

De lente is een mooi seizoen om uit onze holletjes te komen en ons lichaam uit te strekken naar naar de eerste stralen van de zon. We gaan dan op verschillende manieren aan het werk met lengte maken. Zowel op krachtige wijze series staande houdingen en achteroverbuigingen, als met ontspannende houdingen en de adem. Zo krijgen de 'zaadjes' van de winter alle ruimte om te groeien en tot bloei te komen.

Waar: Rode Kruisgebouw, Doorn
Wanneer: 11 jan 2015 en 19 april 2015, 9.30 - 12.30 uur
Kosten: €25 per workshop (€22,50 als je een introduce meeneemt), €45 voor beide workshops

WINTERWORKSHOP 'WHITE SILENCE'

De workshop in januari was een bijzondere. De sfeer was warm en open en ik heb volledige overgave gevoeld van iedereen. Eén van mijn deelnemers schreef er deze prachtige woorden over, die het mooi samen vatten:

‘White Silence’

Soms duurt het even maar in de stilte van het moment weet je diep
van binnen wat het met je doet of gedaan heeft!
Meegenomen op reis ingeleid door een inspirerende tekst die de leidraad is voor dat wat komen gaat...
De reis die beweegt van buiten naar binnen & van binnen naar buiten,
laat zien wie ik ben, mij confronteert met dat wat ik misschien liever niet zou willen zien...
Ruimte geeft daar waar ik het nodig heb...
Voelen, accepteren, ervaren, omarmen en zijn in al wat is,
dat aan jezelf geven en
in die ruimte mogen leven is voor mij een rijkdom!!
- Annette

De reacties waren hartverwarmend en het is zo mooi om te lezen wat Yoga doet met een mens:

De winterworkshop was echt heerlijk, het voelde voor mij echt als thuiskomen na zo'n lange gedwongen yogaloze periode! Heerlijk om weer de stilte en de rust te ervaren, tijdens de les en daarna. En voor mij persoonlijk was het grootste geschenk dat mijn lichaam zich weer voegde alsof er niets gebeurd was. Dan ga je vanzelf van je eigen lijf houden!
- Karin

Achtergrond

Achtergrond informatie en inspiratie

* Wat is eigenlijk Yin en Yang? Lees hier meer informatie over deze begrippen die we veel gebruiken in de Yoga les.

* De inspirerende tekst over geduld sloeg bij velen aan. Hang hem maar boven je bed!

* Wat was de Ujjai ademhaling ook al weer?